3 juni 2017
16:00

Västerhaninge IF

Referat: Rågsveds IF - Västerhaninge IF

Den här matchen kommer att gå under rubriken "Rånet på Hagsätra IP". Vi börjar i den änden. Sällan har vi sett något så uselt och fullständigt vansinnigt som det dagens domartrio visade upp. Det är svårt att förklara motivet till deras beteende men spekulationerna är redan igång.
Rågsveds kvittering till 3-3 föregick av en slakt av en spelare som ligger kvar i straffområdet domaren väljer att inte blåsa av. Rågsved fortsätter att spela runt bollen och kommer in igen och trycker in kvitteringen inte särskilt vackert men det är sånt som händer. Det slutar med att två ledare blir uppvisade på läktaren. Den sista vet vi inte varför men det är den nivå vi är på.

I den 87:e ett Västerhaninge inkast tillbaka till Ertan som spelar Vedran därefter får Fredrik bollen drar en tre fyra man kommer in i straffområdet och lägger in segermålet 4-3 till Västerhaninge. Domaren dömer mål. Inga protester från Rågsved som är på väg upp och skall göra avspark. Då kliver den bortre stinsen in och vinkar med sin flagga som varit nere hela tiden. Han påkallar domaren och säger då att det varit ett felaktigt inkast 30 sekunder innan målet. Konstigt att han inte vinkade för det då??? Vi är fullständigt i chock. Hemmapubliken garvar och jublar. Nu struntar vi i det, vi får hoppas att han gjort sitt sista framträdande på den här nivån.

Nu till matchen som helhet. Ett Rågsved som spelar disciplinerat med en 5 backslinje. Första halvlek första femton Västerhaninge håller i taktpinnen. Efter 17 minuter Ett långt inlägg mot Västerhaninges vänstersida där en Rågsved spelare nickar bollen snett bakåt till en lagkamrat som vänder in snyggt och avsluta disktinkt i Pontus högra hörn. Sett till första halvlek var det rättvist med en Rågsved ledning med 1-0.

Andra halvlek hann knappt börja innan Västerhaninge kvitterade. Vedran som kom in jobbade fram bollen till Christian som touchade vidare bollen till Ertan som slog in kvitteringen.
I princip direkt därefter 2-1 till Rågsved inspel från kanten, hål i luften på mittback och ledning till Rågsved. Nu skulle man kunna tro att Västerhaninge skulle vika ner sig men inte. Kvitteringen kom i den 66:e minuten då Vedran lägger in bollen och Max nickar den otagbart i mål. Fyra minuter senare en patentare där Fredrik lyfter fram bollen till Max och 3-2 otroligt vackert, vilken passning och vilket avslut !!!.

Resten av matchen beskrivs i första stycket. Det vi kan ta med oss att vi vände matchen genom hårt arbete och en framåtlutad attityd i andra halvlek. Kul att Vedran har kommit igång, en riktigt bra match.